Το Μανιταροπωλείο που φύτρωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι μανιταροφάγοι- χορτοφάγοι, αλλά κι όλοι όσοι αναζητούν νέες γεύσεις, έχουμε βρει καινούργιο στέκι.

Ζυμαρικά ζυμωμένα με μανιτάρια αλλά και άλλες, πιο παράξενες μανιταρογεύσεις: λικέρ, λουκουμάκια, μπισκότα, σοκολάτες, μπύρες… Τα πάντα γύρω από το μανιτάρι. Η μανιταροφάγος Κωνσταντίνα Κουρουπή, μας ξεναγεί στο μανιταρομάγαζο της.

a-DEFAULT-640x468

Η ιδέα υπήρχε αρκετά χρόνια στο μυαλό μας, με τον καιρό ωρίμασε κι είπαμε να το ξεκινήσουμε. Με πείσμα απέναντι στην κρίση και τις δυσκολίες της εποχής. Με όρεξη για δημιουργία και με μπόλικη φαντασία φτιάξαμε κάτι δικό μας, έναν χώρο γεμάτο μανιταρονοστιμιές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγάπη μας για τα μανιτάρια, αλλά και οι φιλικές σχέσεις μας με ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με το προϊόν αυτό.

Τι μπορεί να βρει κάποιος στο Μανιταροπωλείο; Μανιτάρια αποξηραμένα( 20 είδη), φρέσκα(5 είδη ), κατεψυγμένα (10 είδη), άγρια και καλλιέργειας. Ακόμη, ζυμαρικά και ρύζι με μανιτάρια, πουρέ μανιταριού, μανιτάρια σε λάδι, σε γλυκά, σε ηδύποτα, σε σκόνες, τρούφες και φαρμακευτικά. Μανιτάρια φέρνουμε από τα Γρεβενά και την Εύβοια (τα άγρια) και από το Κιλκίς και την Καρδίτσα (τα καλλιέργειας).

a

Ασφαλώς και προτείνω στους πελάτες μανιταροσυνταγές, αλλά μου προτείνουν κι αυτοί. Πρώτα δοκιμάζω εγώ τα προϊόντα μας και έπειτα τα βάζω στα ράφια. Έχω μεγάλη αγάπη για την μαγειρική και με τα μανιτάρια μπορείς να κάνεις πολλά γευστικά θαύματα.

Μανιταρογλέντια κάνουμε σχεδόν κάθε Σάββατο αλλά και στις γιορτές. Μανιτάρια και τσίπουρο. Έχει μεγάλη ανταπόκριση αυτό το “έθιμο” μας… οι φίλοι μας και οι πελάτες μας, αλλά και οι περαστικοί, νομίζω περνάνε πολύ καλά… συνήθως τους δίνουμε και την συνταγή των μανιταροεδεσμάτων.

d

Συνεργαζόμαστε με την ομάδα “Thessaloniki Walking Tours”- τα παιδιά έχουν εντάξει το “Μανιταροπωλείον” μας στον γαστρονομικό τους περίπατο, εξηγώντας στους ενδιαφερόμενους τον γνωστό και άγνωστο κόσμο των μανιταριών. Επίσης, σκεφτόμαστε να οργανώσουμε και μανιταροσυνάξεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με προσκλεκλημένους καταρτισμένους μανιταροδασκάλους.

Θεωρώ ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν μανιταροκουλτούρα προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά. Μας ζητούν τα πιο εκλεκτά και παράξενα μανιτάρια. Ακόμη υπάρχουν αρκετοί χορτοφάγοι, οι οποίοι όχι μόνο αγαπούν πολύ το μανιτάρι, αλλά φτιάχνουν και απίθανες συνταγές.

Το “Μανιταροπωλείον” βρίσκεται στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 1. Τηλέφωνο: 2315519900.

 

Πηγή:  |  Κωστής Ζαφειράκης