4 τραγούδια που έγιναν γνωστά από τηλεοπτικές σειρές

Είναι 4 τραγούδια που έγιναν γνωστά μέσα από τηλεοπτικές σειρές, είτε έπαιξαν στους τίτλους της σειράς, είτε έντυσαν μουσικά συγκεκριμένες σκηνές που μας έμειναν αξέχαστες.

 

(Game of Thrones) Chelsea Wolfe – Feral Love

Το «Feral Love» είναι το πρώτο κομμάτι από το τέταρτο άλμπουμ της Chelsea Wolfe, με τίτλο «Painis Beauty». Παρότι δεν πέρασε απαρατήρητο ουσιαστικά έγινε γνωστό περίπου 5 μήνες μετά από το πρώτο trailer του «Game of Thrones». Goth αισθητική με ηλεκτρονικά στοιχεία από ένα άλμπουμ που πήρε εξαιρετικές κριτικές από τα Metacritic, Allmusic και Pitchfork.

 

 

(The Blacklist) Good Little Buddy-Slow Ass Jolene

Το «Slow Ass Jolene» είναι μια διασκευή του πασίγνωστου single «Jolene» που τραγούδησε πρώτη η Dolly Parton το 1973. Το εντυπωσιακό είναι ότι η διασκευή δεν είναι πάρα το original τραγούδι σε πιο αργό τέμπο, με λίγα λόγια ακούμε ακόμα την φωνή της Dolly Parton απλά σε άλλο τόνο και ρυθμό.  Το «Slow Ass Jolene» έγινε διάσημο μέσα από το «The Black list», ενώ μετά την προβολή του δημιουργήθηκαν διάφορες slow ass versions του τραγουδιού και remix με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο YouTube!

 

(True Blood) Bad Things – Jace Everett

O τραγουδιστής – τραγουδοποιός Jace Everett κυκλοφόρησε το «Bad Things» στο ομότιτλο άλμπουμ του, καθώς και ως single το 2005 χωρίς επιτυχία. Όλα άλλαξαν όταν το τραγούδι έγινε το κεντρικό θέμα τίτλων του True Blood το 2008, κάνοντας το «Bad Things» μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία την Νορβηγία αλλά και την Ελλάδα.

 

(How To Make It In America) Aloe Blacc- I Need A Dollar

Ο Aloe Blacc ήταν ένας σχετικά άγνωστος ράπερ (ναι ναι ράπερ) στο ευρύ κοινό τουλάχιστον, μέχρι την ημέρα που είχε την τύχη να δει το τραγούδι του «I Need A Dollar» στους τίτλους έναρξης μίας σειράς του HBO όπως το «How To Make It In America». Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά με το «I Need A Dollar» να γίνεται τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Πηγή : www.theseries.gr