4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Ο Republic συμμετέχει στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και το Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015!

Στο σημείο τερματισμού του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου που φτάνει αισίως τις 21.000 συμμετοχές τρέχουμε και ακούμε τους παραγωγούς του Republic 100.3 που θα χειροκροτούν με μουσικές αυτούς που τερματίζουν με θέα το Λευκό Πύργο και το dj booth του Republic!

Διοργανωτής του Μαραθώνιου είναι ο Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο Ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης, εθελοντικών φορέων, καθώς επίσης υποστηρίζει 46 ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς.

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18.45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21.15.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής ήταν η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 αλλά δόθηκε παράταση, με τους ενδιαφερόμενους να δηλώνουν συμμετοχή είτε αυτοπροσώπως, στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στους δικτυακούς τόπους www.thessalonikihalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, αναμένεται ανώτερος από όλους τους προηγούμενους σε αριθμό συμμετοχών, σε υψηλές επιδόσεις, αλλά και σε ποιότητα διαδρομής, αποτελώντας μια αξέχαστη εμπειρία για όλους! Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Μιλάμε για ένα γεγονός που δεν είναι απλώς αθλητικό. Είναι επίσης κοινωνικό, είναι τουριστικό, τα έχει όλα.

Η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, είναι η Βούλα Πατουλίδου.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, σημερινή Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, θα δώσει τη λάμψη της στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, μέσα από έναν ξεχωριστό ρόλο.

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης):

«Το να έχουμε φτάσει να ‘τρέχουν’ στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο 46 ιδρύματα, στα οποία οι δρομείς μπορούν να εγγράφονται απευθείας, δείχνει πως εσύ ο ίδιος μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες της επιβίωσης. Μην το θεωρείτε μικρό το ποσό της συνεισφοράς αυτής. Είναι ένα πολύ σταθερό σκαλί, που δείχνει ότι και μέσα στην απόλυτη μιζέρια μας μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί και δημιουργικοί».

«Μετρούμε αντίστροφα για το φετινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, που αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας, πίσω από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’.

Τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά και περιμένουμε να φιλοξενήσουμε χιλιάδες αθλητών, σε μια διοργάνωση που θα δώσει χαρά σε πολλούς ανθρώπους και θα ενισχύσει δεκάδες φορείς κοινωνικής προσφοράς.

«Υπάρχει η φράση ‘μια πόλη, μια ομάδα’, αλλά στη δική μας περίπτωση συμβαίνει κάτι διαφορετικό: Μια πόλη, 300 ομάδες δρομέων, που φέτος περιμένουμε να φτάσουν τις 400! Όλες αυτές οι ομάδες δρομέων γίνονται μία τεράστια ομάδα, που κατεβαίνει και πλημμυρίζει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σ’ αυτή τη νυχτερινή γιορτή.

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι η φθινοπωρινή γιορτή της πόλης μας. Έχει μια τρομακτική δυναμική, αφού την πρώτη χρονιά είχε 3.000 δρομείς, την επόμενη ανέβηκε στους 10.000, πέρσι έφτασε τους 15.000 και ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες δρομείς θα συμμετάσχουν στον φετινό αγώνα.

Πρέπει όμως ο κόσμος να γνωρίζει ότι οι εγγραφές λήγουν στις 16 Σεπτεμβρίου, νωρίτερα από τις άλλες χρονιές. Πλέον ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος θα γίνεται το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου, για να απέχει ακριβώς ένα μήνα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τη μητέρα των Μαραθωνίων, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται, επιτρέποντας σε πολλούς δρομείς μεγάλων αποστάσεων να συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες. Έτσι, σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, ΣΕΓΑΣ, τόσο ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης θα τοποθετείται και θα εντάσσεται στο διεθνές και στο ελληνικό αγωνιστικό καλεντάρι το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου, ενώ ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

Ως Οργανωτική Επιτροπή, επιθυμούμε όλοι να συμμετάσχουν μέσα από τις ομάδες των 46 συνεργαζόμενων ιδρυμάτων, για τα οποία μπορούν να ενημερωθούν στο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org. Ο καθένας μπορεί να εγγραφεί μέσω του ιδρύματος που θα επιλέξει και να το ενισχύσει οικονομικά με τον τρόπο αυτό. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει και σε ομάδα συνεργαζόμενου φορέα υποστήριξης ή και χορηγού, που και αυτοί υποστηρίζουν το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης.

Στη φετινή διοργάνωση θα έχουμε νέα διαδρομή στον Ημιμαραθώνιο, η οποία διαμορφώθηκε σε δύο στροφές των 10,5 χιλιομέτρων, αντί για τρεις μικρότερες στροφές. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τους ταχύτερους δρομείς, αλλά επίσης και στον καλύτερο έλεγχο της διαδρομής. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνοδευτεί από σημαντικά ατομικά ρεκόρ των συμμετεχόντων δρομέων κάθε ηλικίας.

Έχουμε προχωρήσει και σε άλλες, μικρότερες αλλαγές. Για παράδειγμα, οι δρομείς των 5.000 μ. θα παραδίδουν πλέον το ρουχισμό τους στο Δημαρχείο και όχι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να μην εμποδίζουν άθελά τους την προσπάθεια των τελευταίων δρομέων του Ημιμαραθωνίου. Η τεχνική επιτροπή μας, κατά την άποψή μου, είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, αφού απαρτίζεται από τα καλύτερα στελέχη της πόλης, αλλά ‘δανείζεται’ και τα καλύτερα στελέχη της Ομοσπονδίας μας. Έτσι, έχουν εντοπιστεί και άλλα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και λαμβάνονται τα ενδεδειγμένα μέτρα στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους δρομείς υπηρεσιών, γνωρίζοντας ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε επίσης ότι η διοργάνωση έχει και τουριστικό χαρακτήρα, αφού πλέον έχει ενταχθεί στο επίσημο τουριστικό πρόγραμμα των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και από το 2016 θα υποδεχόμαστε πολύ περισσότερους δρομείς από το εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, έχουμε υπερδιπλάσιες συμμετοχές συγκριτικά με την ανάλογη περσινή ημερομηνία. Περιμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, όλοι μας στην Ελλάδα είμαστε της τελευταίας στιγμής και πολύς κόσμος δηλώνει συμμετοχή στην εκπνοή της προθεσμίας. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να υποδεχθείς τόσο πολλές χιλιάδες κόσμου, μια ολόκληρη πόλη από δρομείς. Έχουμε κάνει προμήθειες για 18.000 δρομείς και αν τελικά διαπιστώσουμε ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, θα είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε. Πρόκειται για εκπληκτικά μεγέθη, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για έναν αγώνα που πραγματοποιείται για μόλις τέταρτη χρονιά».

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από το δικτυακό τόπο http://webtv.ert.gr/ert3/.

4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
και Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ REPUBLIC 100.3!