50α ΔΗΜΗΤΡΙΑ : θεατρικό «Προδοσία»

Η  παγκοσμίου φήμης βελγική αβαν-γκάρντ θεατρική ομάδα tgSTAN ανεβάζει την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, σε μια ξεχωριστή παραγωγή. Το έργο εξετάζει με ενδελεχή τρόπο τις ανθρώπινες ερωτικές σχέσεις και τα αδιέξοδά τους.

Γραμμένο το 1978, το έργο αφηγείται την ιστορία μιας τυπικής τριαδικής σχέσης, στην οποία η Έμμα απατά το σύζυγό της επί επτά χρόνια με τον καλύτερό του φίλο.

Στην «Προδοσία», ο Πίντερ χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη δραματική δομή: το έργο ξεκινά στο τέλος και ολοκληρώνεται στην αρχή. Προκειμένου να διερευνήσει θέματα όπως η πίστη, η ανειλικρίνεια και η αυταπάτη, επινοεί χαρακτήρες αιχμάλωτους σε σαρκοβόρα πάθη, οι οποίοι αντιπαλεύουν τη μετριότητα της καθημερινότητάς τους και πασχίζουν να ζήσουν μεγαλειωδώς σε έναν κόσμο υπερβολικά μικρό.

Παρουσιάζοντας με χειρουργική ακρίβεια τις ελπίδες, τις προσμονές, τα ψέματα και τις αδυναμίες των χαρακτήρων του, ο Πίντερ εξιδανικεύει και γελοιοποιεί τον έρωτα ταυτόχρονα.

Με τον απαράμιλλο τρόπο του, ο νομπελίστας συγγραφέας εξυψώνει την πεζότητα των ανθρώπινων σχέσεων στο επίπεδο της ποίησης.

Προδοσία

Από τους tgSTAN

18/10/2015 | 21:00
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Προαγορά εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-ems/prodosia-apo-tous-tgstan/

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ REPUBLIC!

Ο Republic θα μοιράσει 20 μονές προσκλήσεις μέσα από τις εκπομπές του, για αυτή την παράσταση. Μείνετε συντονισμένοι!