Νέα δουλειά απο τον Sting!

Ο Sting, ένας από τους μεγαλύτερους rock stars στα χρονικά της rock, επανακάμπτει δισκογραφικά με το πρώτο του rock album μετά από δεκατρία χρόνια και το «Sacred Love».

Ο πρώην frontman του βρετανικού συγκροτήματος των «The Police» αναγγέλλει την άφιξη (σε λίγο καιρό) της νέας δισκογραφικής δουλειάς του με τίτλο «57th & 9th».

Η ονομασία έχει προέλθει από τη διασταύρωση των οδών που διέσχιζε καθημερινά ο Sting στη Νέα Υόρκη με κατεύθυνση το στούντιο όπου ηχογραφούσε το συγκεκριμένο δίσκο.

«Συνέβη πολύ γρήγορα, πολύ αυθόρμητα», δήλωσε ο 64χρονος καλλιτέχνης για τη γέννηση του άλμπουμ. «Η ιδέα μου είναι πάντα να εκπλήσσω τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που δουλεύω μαζί και, ελπίζω, τους ακροατές.»

Το «57th & 9th» αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα από το συνθετικό και στιχουργικό ύφος του Sting, μέσα σε ένα κύμα έμπνευσης που ήρθε παρορμητικά. Οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Ο θεματικός άξονας του «57th & 9th» είναι η ιδέα του ταξιδιού και της κίνησης, όπως αποκαλύπτεται και μέσα από ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι.

«Είναι σχετικά με την αναζήτηση και τα ταξίδια, το δρόμο, εκείνη την έλξη του άγνωστου. Σε αυτό το άλμπουμ, καταλήξαμε σε κάτι που είναι ενεργητικό και θορυβώδες, αλλά επίσης στοχαστικό.»

Παρόλο που ο Sting βρίσκεται στο μέσο σχεδόν της έβδομης δεκαετίας της ζωής του (σ.σ. είναι 64 ετών όπως γράφτηκε), οι ερμηνευτικές του ικανότητες παραμένουν σε έξοχο επίπεδο.

«I Can’t Stop Thinking About You»

Το πρώτο single από το «57th & 9th», ήτοι το δωδέκατο studio album του Βρετανού καλλιτέχνη, είναι το «I Can’t Stop Thinking About You».

Πρόκειται για το πρώτο hit του Sting στο chart των Adult Alternative Songs των Η.Π.Α. από το 2004 και έπειτα, μετά το «Stolen Car».

Το video clip που συνοδεύει το «I Can’t Stop Thinking About You» είναι πλέον στον αέρα:

 

Ανάμεσα στο τραγούδια που θα περιέχει το «57th & 9th» συναντάμε και το «Inshallah», μία προσωπική – σε πρώτο πρόσωπο – κατάθεση του Sting για την παγκόσμια προσφυγική κρίση, γραμμένη από ανθρωπιστική σκοπιά.

Για το άλμπουμ επιλέχθηκε επίσης και το «50.000», ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το θάνατo του David Bowie και του Prince. Σε αυτό, ο Sting μάχεται με τη θνησιμότητα και αντικατοπτρίζει πως αισθάνεται ένας rock star που μεγαλώνει όταν βλέπει συναδέλφους του ίδιου βεληνεκούς να «φεύγουν» από τη ζωή.

«Είναι πραγματικά ένα σχόλιο στο πόσο σοκαρισμένοι είμαστε όλοι όταν τα πολιτιστικά μας είδωλα πεθαίνουν: Prince, David (Bowie), Glenn Frey, Lemmy. Είναι οι θεοί μας, κατά κάποιον τρόπο. Έτσι όταν πεθαίνουν, πρέπει να ρωτήσουμε για τη δική μας θνησιμότητα. Ακόμη και εγώ, ως ένας rock star, πρέπει να ρωτήσω για τη δική μου.», τόνισε ο Sting.