Έφυγε από τη ζωή ο Johnny Hallyday

Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος rock σταρ Johnny Hallyday σε ηλικία 74 ετών. Ο τραγουδιστής ο οποίος έχει «σημαδέψει» με τα τραγούδια του γενιές Γάλλων και αποτελούσε για δεκαετίες το rock icon της χώρας, έχασε τελικώς τη μάχη με τον καρκίνο απεβίωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Η σύζυγος του Leticia Halliday σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως ο Johnny Hallyday «έφυγε από τη ζωή με τον τρόπο που έζησε, με αξιοπρέπεια και δύναμη».

Ο Johnny Hallyday τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο καθώς είχε διαγνωστεί πριν από περίπου 10 μήνες με καρκίνο των πνευμόνων κάτι το οποίο δεν τον εμπόδισε να κάνει μία τελευταία μεγάλη περιοδεία με παλιούς του συνεργάτες η οποία γνώρισε μάλιστα μεγάλη επιτυχία. O Johnny Hallyday προετοίμαζε και δίσκο ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί από τους συνεργάτες του και να κυκλοφορήσει ως φόρος τιμής στο σύντομο μέλλον.

Ο Johnny Hallyday ή Jean-Philippe Smet, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή, έζησε μια πολυτάραχη ζωή.

Γεννημένος την 15η Ιουνίου 1943, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1966, είχε καταρρεύσει επί σκηνής το 1986, είχε παντρευτεί πέντε φορές, τις δύο την ίδια γυναίκα, την κόρη ενός από τους πιο παλιούς του φίλους, που είχε γράψει αρκετά από τα τραγούδια του.

Στις 12 Απριλίου 1965 παντρεύτηκε την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Sylvie Vartan με την οποία απέκτησε έναν γιο. Ο διεθνής τύπος τους χαρακτήρισε ως «χρυσό ζευγάρι». Παρέμειναν μαζί για 20 χρόνια ωστόσο χώρισαν το 1980.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1959. Το πρώτο του album «Hello! Johnny» κυκλοφόρησε το 1960. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε από τα μέσα ως ο «Γάλλος Elvis Presley». Μετρά 18 πλατινένια albums, ενώ έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.