Ντοκιμαντέρ για τους Oasis

Το επόμενο project του team που ευθύνεται για το υπέροχο φιλμ – ντοκιμαντέρ «Amy» για τη ζωή της Amy Winehouse, θα είναι ένα φιλμ που θα αφορά τους Oasis.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας του, όμως οι κινηματογραφιστές απέκτησαν πλήρη πρόσβαση σε αρχειακό υλικό για τα ινδάλματα της brit pop.

Ο σκηνοθέτης του «Amy», Asif Kapadia θα ειναι ο executive producer ενώ το ρόλο του σκηνοθέτη θα έχει ο Mat Whitecross. Παραγωγός όπως και στο «Amy» θα είναι ο James Gay Rees.

Ο managing director της Independent, της εταιρίας που θα κάνει τη διανομή, ο Andrew Orr μίλησε στο Screen Daily για το project:«Πέραν κάθε αμφισβήτησης, οι Oasis είναι ένα από τα κλασικά βρετανικά ροκ συγκροτήματα, έχοντας πουλήσει παγκοσμίως περισσότερους από 70 εκατομύρια δίσκους και έχοντας στιγματίσει με τον ήχο τους μια ολόκληρη εποχή. Ψυχή της μπάντας, δύο από τους καλύτερους rock’ n roll stars που διαθέτει αυτή η χώρα, ο Liam και ο Noel Gallagher. Η ευαίσθητη ματιά του Mat (σκηνοθέτης) θα αποδώσει κατάλληλα τη δραματική, θυελλώδη καριέρα – την άνοδο μέχρι και τη διάλυση – μίας από τις σπουδαιότερες   rock ‘n’ roll μπάντες».

Oύτε ο Noel  ούτε και ο Liam Gallagher  έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο, αν και όπως αναφέρουν πηγές του NME, έχουν δώσει άδεια για να έχουν στην διάθεσή τους οι κινηματογραφιστές, σπάνιο-ακυκλοφόρητο υλικό αρχείου.

Ο Noel μετά από 18 χρόνια συνεργασίας, εγκατέλειψε τη μπάντα το 2009,  γράφοντας στην επίσημη σελίδα του γκρουπ, λίγο μετά την ακύρωση μιας συναυλίας τους στο Παρίσι : «Με θλίψη αλλά και με κάποια ανακούφιση, ανακοινώνω ότι αποχωρώ σήμερα από τους Oasis. Ο κόσμος μπορεί να γράψει και να πει ότι θέλει, όμως εγώ απλά δεν μπορώ να συνεχίσω τη συνεργασία με τον Liam, ούτε μια μέρα περισσότερο.»

Μετά τη διάλυση, ο Liam μαζί με άλλα μέλη των Oasis, σχημάτισε τους Beady Eye, ενώ το solo project του Noel, «Noel Gallagher’s High Flying Birds» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2015 το 2ο άλμπουμ του, το «Chasing Yesterday».