Πέθανε ο θρύλος της R&B, Allen Toussaint

Η οικογένεια του Allen Toussaint, του θρυλικού συνθέτη, παραγωγού, με διεθνή αποδοχή, με υποφηφιότητα για  Grammy και μέλος του Rock and Roll Hall of Fame, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής της Νέας Ορλεάνης, έφυγε από τη ζωή, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Ευρώπη. Ήταν 77 χρονών.
Η περιοδεία είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Πέμπτη, με προγραμματισμένες στάσεις και συναυλίες σε Μαδρίτη, Βέλγιο, Λονδίνο. Την τελευταία του πνοή άφησε αμέσως μετά τη συναυλία της Δευτέρας.

allain2Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ανακοινωθεί μία από κοινού εμφάνιση του Allen Toussaint με τον Paul Simon,  που τους ένωνε μία μακρόχρονη φιλία, στη φιλανθρωπική συναυλία της 8ης Δεκεμβρίου για την ενίσχυση του ιδρύματος New Orleans Artists Against Hunger and Homelessness.

Πάντα γλυκομίλητος και ταπεινός ο Allen Toussaint που ήταν μέλος του Rock and Roll Hall of Fame, από το 1998  είχε πολλές συνεργασίες, ως παραγωγός, ως ενορχηστρωτής σημαντικών ονομάτων από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα: Irma Thomas, Aaron Neville, Dr. John, the Meters, Paul McCartney, Joe Cocker, Glen Campbell, Chris Kenner, Lee Dorsey, Jessie Hill, Benny Spellman, Al Hirt, Εric Clapton, Elvis Costello, κ.α.
ALLRNO Toussaint έπαιξε 4 φορές στο Λευκό Οίκο, και παρότι ποτέ δεν κέρδισε, ήταν 6 φορές υποψήφιος για  Grammy, ενώ το 2009 του απονεμήθηκε το  Grammy Trustees Award.
Το 2013, του αποδόθηκε όπως και στο Dr. John και τον Δαλάι Λάμα, ο τίτλος «Honorary doctor of fine arts» από το Tulane University.

Μέλος των Songwriters Hall of Fame, the Blues Hall of Fame και Τhe Louisiana Music Hall of Fame, εμφανιζόταν κάθε χρόνο στο New Orleans Jazz and Heritage Festival.