Reworks 2015 : 3 ημέρες παρέα με τον Republic!

REWORKS 2015
18 – 19-20 Σεπτεμβρίου
3 ημέρες γεμάτες μουσική,
3 ημέρες γιορτής,
3 ημέρες παρέα με τον Republic!

Για ακόμα μία χρονιά, την ενδέκατη συνεχόμενη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Reworks Festival,  που είχε φέτος την υποστήριξη καθώς και την συμμετοχή του Republic 100.3. Και φέτος το Reworks φιλοξένησε σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, προέβαλε νέες πολιτιστικές ιδέες, ανατάραξε όπως κάθε Σεπτέμβρη τα τελευταία χρόνια το αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης κι άφησε το στίγμα του στον φεστιβαλικό χάρτη παγκοσμίως.

Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.  Όλοι μαζί, ακροατές και παραγωγοί του Republic,  δίναμε καθημερινά ραντεβού στους χώρους που γινόταν το Reworks (πολυχώρος Μύλος, The Met Hotel, freestage στη Ζεύξιδος). Ζήσαμε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, αδρεναλίνη, επικοινωνία, χαμόγελα!

Χορέψαμε με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής (Εllen Allien, Pan Pot, Culoe de Song, Daniel Miller, Tale of US, Rune Lindbaek), ακούσαμε τις νέες τάσεις από τους καταξιωμένους αλλά και τα ανερχόμενα ονόματα (Nastia, Fold, Giganta, Dreamachinery, Ø [Phase]), ανταλλάξαμε τηλέφωνα και φωτογραφίες, ιδρώσαμε, φύγαμε με τα βραχιολάκια –σουβενίρ μιας υπέροχης γιορτής.

Συναντηθήκαμε στην market  area, εκεί που ο Republic είχε στήσει το dj booth του, στον Πύργο του Μύλου, με τους παραγωγούς του να δίνουν το δικό τους μουσικό στίγμα στο φεστιβάλ,  μιξάροντας ασταμάτητα, κρατώντας αμείωτη τη χορευτική διάθεση των χιλιάδων φίλων της μουσικής που πέρασαν από το φεστιβάλ και επισκέφθηκαν και το «κίτρινο» meeting point των ρεπουμπλικάνων. Οι παραγωγοί του βγήκαν φωτογραφίες – σέλφις με τους ακροατές, συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που κάλυπταν το διεθνές αυτό μουσικό γεγονός, αντάλλαξαν εντυπώσεις από τους καλλιτέχνες που μόλις είχαν ολοκληρώσει τα dj sets ή τις live performances τους (Kadebostany,  Boogie Belgique, Max the Sax).

Ο Republic έδωσε το παρόν του στην εναρκτήρια εκδήλωση, την Παρασκευή 18/9 στο freestage στο κέντρο της πόλης, με εκπρόσωπο στα decks τον C. Senior (ο Κωστής Καρατζιάς, που βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο του Republic, Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 20:00). Η ομάδα των Synthetic που έχει  ραδιοφωνική παρουσία στον Republic 100.3 (κάθε Κυριακή από 19:00 μέχρι και τις 21:00) έδωσε παλμό το Σάββατο 19/9 στο Reworks Lab, μία από τις πολλές σκηνές του φεστιβάλ, κλειστές και υπαίθριες. Όντως «υπαίθρια», από την ταράτσα του The Met, o Republic είδε την Κυριακή 20/9 να πέφτει η αυλαία του 11ου Reworks, με το maestro της techno σκηνής Dubfire  να μας αποχαιρετάει με τις μουσικές του.

Ο Republic είχε έντονη παρουσία στο σημαντικό μουσικό γεγονός, θεσμό για τη Θεσσαλονίκη, είχε συλλεκτικές προσκλήσεις που μοίρασε μέσα από τις καθημερινές εκπομπές του, είχε τις τελικές λεπτομέρειες, την inside information κατευθείαν από τον Ison, έναν από τους διοργανωτές και ψυχή του Reworks. Τον απόηχο θα μεταφέρει σε αρκετές Δευτεριάτικες εκπομπές του στον «αέρα» (23:00 – 01:00) και στα ΝΟΝ sessions  του Σαββάτου (23:00-01:00) στην dance ζώνη του Republic.

Με μότο και φέτος του Reworks το «We Define our Future»,
ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Σεπτέμβρη.
Μέχρι τότε … Join the radiolution!