Reworks 2015

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης, Reworks. Τρεις λέξεις με διαφορετική σημασία άρρηκτα πια συνδεδεμένες με μια ακόμη λέξη. Γιορτή! Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά από ότι στη συνήθη καθημερινότητα της. Γίνεται το επίκεντρο μέσα από μια μοναδική μουσική γιορτή στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ανοίγει τις πύλες της σε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και τον κόσμο, οι οποίοι ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη και γίνονται ένα με το κοινό της.
Όλοι μαζί ακούν και βλέπουν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο, τις νέες μουσικές τάσεις από ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από τη παρουσίαση εγχώριων καλλιτεχνών. Το μέσο για όλη αυτή την διαδικασία είναι το Reworks Festival.

Μέχρι σήμερα το φεστιβάλ φιλοξένησε και παρουσίασε το έργο περισσότερων από 850 καλλιτεχνών και σχημάτων. Τα τελευταία 8 χρόνια συμπεριλαμβάνεται σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη στο RA, διατηρώντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στον φεστιβαλικό χάρτη παγκοσμίως. 10 χρόνια γεμάτα από μοναδικές στιγμές, χαμόγελα, χέρια στον αέρα, χορό… ή απλά 10 χρόνια γεμάτα Reworks. Φέτος το φεστιβάλ προσδοκά να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο μέσα από το Pre-works και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο και Σκόπια η 11η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Reworks θα διαρκέσει 3 ημέρες, από τις 18-20 Σεπτεμβρίου 2015.
Ένα ειδικό project θα εγκαινιαστεί φέτος με σκοπό να φιλοξενήσει τα ονόματα που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους τα προηγούμενα 10 χρόνια του Reworks. Οι Tale of Us, o Dubfire, οι Modeselektor, η Ellen Allien, οι Pan-Pot και ο Art Department άφησαν το δικό τους στίγμα και θα είναι κοντά μας στην 11η έκδοση του φεστιβάλ. Κοντά σε αυτούς θα παρουσιαστούν επίσης καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών.

Line up και ειδικά project/ Τα πρώτα ονόματα

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Οι Kadebostany έρχονται στο φετινό Reworks με αξιώσεις, οι Tale of Us για πολλούς το πιο επίκαιρο και πολυσυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Dubfire το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish σε ένα ειδικό project, o Max the Sax από τους Parov Stela, οι Pan-Pot από το Βερολίνο, αγαπητοί όσο λίγοι στην χώρα μας, ο θηλυκός θρύλος της γερμανικής Techno Ellen Allien θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τον Ιρλανδό Mano Le Tough, τους Καναδούς Αrt Department, Carlo Lio και Maher Daniel και την εκλεκτική Nastia.
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επίσης στην Ελλάδα ο άνθρωπος πίσω από την Mute Records Daniel Miller και οι Rival Consoles. Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ η πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2015 είναι:
Kadebostany (CH)
Dubfire (SCI+TEC, Η.Π.Α)
Tale of Us (Life and Death, Iταλία)
Boogie Belgique (Βέλγιο)
Max the Sax (Parov Stelar) (Αυστρία)
Roman Flugel (Γερμανία)
Art Department (No.19, Kαναδάς)
Pan-Pot (Second State, Γερμανία)
Ellen Allien (BPitch Cntrl, Γερμανία)
Daniel Miller (Mute recs, Ην.Βασίλειο)
Mano Le Tough (Maeve, Ιρλανδία)
Νastia (Arma17, Ουκρανία)
Carlio Lio (Rawthentic, Καναδάς)
Maher Daniel (No.19, Η.Π.Α)
Cleveland (White, Λουξεμβούργο)
Larry Gus (DFA, Ελλάς)
Ison (Noir Music, Ελλάς)
Mr.Statik (Bpitch Cntrl, Ελλάς)
Actor One (Noir Music, Ελλάς)
Giganta (Werkdiscs,Ελλάς)
Viton (Playground, Ελλάς)
DreaMachinery (Republic, Ελλάς)
Darktom (NON, Ελλάς)
George Adi (NON, Ελλάς)
ArKl (Ελλάς)
Be Uncensored (Ελλάς)
John Esoteric Sob (Ελλάς)

To Reworks προσθέτει ακόμη 18 εμφανίσεις στο πρόγραμμα του.

Από τους θρυλικούς παραγωγούς Roman Flugel, Rune Lindbaek και Ø [Phase] στους ανερχόμενους καλλιτέχνες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον όπως οι Culoe de Song, Boogie Belgique, Sailor & I και Fold. Kοντά μας και η ομάδα Pollux με τους Vasso και Maci. Επίσης μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών προστίθεται στο πρόγραμμα του Reworks με τους Mr.Statik, Giganta, Esoteric Sob, Viton, Darktom aka Senka, George Adi, Be Uncensored, Synthetic, ArKI, Andreas Athineos και Actor One.

Kορυφαία ονόματα στη σκηνή του Reworks Club

Ο Roman Flugel με μια πορεία 20 και πλέον ετών θεωρείται από τους πρωτοπόρους της σκηνής της Φρανκφούρτης. Με πρότζεκτ όπως Alter Ego, Roman IV, Soylent Green, Eight Miles High βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. H κυκλοφορία του “Hapiness is happening” από την Dial φέτος αποτελεί ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς. Κοντά μας θα είναι και ο Culoe de Song με τον χαρακτηριστικό House ήχο της Nότιας Αφρικής. Συνεργαζόμενος με την Innervisions o ήχος τους ποικίλλει απο deep σε vocal house και αυτόν τον ήχο θα μας παρουσιάσει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.
Ο Ø [Phase] είναι ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που εδώ και 20 χρόνια κυκλοφορεί techno υψηλής αισθητικής θα μας μεταφέρει τον δυναμικό techno του και αυτός το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Ο Rune Lindbaek διαδραματίζει να πολύ σημαντικό ρόλο στην ηλεκτρονική σκηνή της Νορβηγίας, θα εμφανιστεί και αυτός το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην σκηνή του Reworks Factory φέρνοντας τον balearic / disco ήχο του στο Reworks.

Διαβάστε το πρόγραμμα του Reworks ΕΔΩ

Παρουσίαση νέων καλλιτεχνών

Το Reworks πιστό στην παρουσίαση ανερχόμενων καλλιτεχνών και φέτος θα παρουσιάσει μια πλειάδα νέων από την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι Boogie Belgique, Sailor & I, Fold είναι μερικοί απο αυτούς καθώς και οι Actor One και ο Esoteric Sob που θα παρουσιάσουν ειδικά σετ. Οι Βέλγοι Boogie Belgique δημιούργησαν τον μικρό δικό τους buzz και με βάση τις πολύ δυναμικές τους εμφανίσεις είναι πολύ αγαπητοί στην Ελλάδα. Παράλληλα οι Mr Statik, Giganta,Actor One, Esoteric Sob, SEHKA, με κυκλοφορίες σε labels της χώρας και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά την δική τους μουσική προσέγγιση στο φετινό Reworks. Τέλος και η σκηνή της Θεσσαλονίκης θα έχει παρουσία με τους ArKI, Be Uncensored, Synthetic, Demis S, C.Senior, Andreas Athineos.

Mini Bios

Οι νέοι άποικοι της pop αυτοκρατορίας, οι Kadebostany έχουν πολύ γρήγορα μετατραπεί στο highlight με τον ακαταμάχητο συνδυασμό της pop μουσικής και τις επιρροές τους δημιουργώντας κάτι δικό τους. Μια εντυπωσιακή οπτική ταυτότητα με ανήθικα ισχυρές ζωντανές εμφανίσεις υποστηριζόμενο από ένα αποκλειστικό οπτικοακουστικό show που τελειοποιεί την εμπειρία. Έχοντας μια στερεή καλλιτεχνική αξιοπιστία, οι Kadebostany πρόκειται να σταθούν σαν αδιαφιλονίκητοι κήρυκες στην ανανέωση της pop μουσικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε σε μια ώθηση του χαρισματικού προέδρου του Kadebostan ο οποίος αποφάσισε να μαζέψει τους καλύτερους μουσικούς συμπεριλαμβανομένης και της αινιγματικής diva Amina, αποφασισμένοι να εξάγουν τον μουσικό πλούτο και τις εθνικές αξίες της χώρας τους. Το 2011, το συγκρότημα κυκλοφορεί το πρώτο album και απευθείας ξεκίνησε την πρώτη επίθεση στο διεθνές κοινό με μια σειρά από εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Με την πανοπλία της επιτυχίας κυκλοφορούν και το δεύτερο album με singles όπως ”Walking with A Ghost”,”Castle in the Snow”, ”Crazy in Love” εξαπλώθηκε ο Kadebostany ιός πέρα από τα σύνορα. Με τίτλο ‘Pop Collection’, το δεύτερο album έχει μαζεμένα τα καλύτερα κομμάτια που παίζονται στο διεθνές Kadebostanian ραδιόφωνο θα εδραιώσει την φήμη της μηχανής των hits που οι Kadebostany ήδη έχουν στην κατοχή τους.

Αναμφίβολα η παρουσία που ξεχωρίζει στο line up είναι αυτή των Τale of Us, oι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα σήμερα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, με κομμάτια τα οποία κυριάρχησαν στα charts όπως “Another Earth”, “Winds of Change”, “City at Night”, κ.α. Από τα media περιγράφεται ως «η νέα μεγάλη ελπίδα της ηλεκτρονικής». Το 2012 παρουσίασαν το κορυφαίο σετ του Reworks για εκείνη την χρονιά και η επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ίσως την κορυφαία στιγμή για το φετινό Reworks.

Ένα ειδικό μουσικό project θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη και ο Dubfire, ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο. Το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish μεσουρανεί παγκοσμίως με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

Επιστροφή στην Ελλάδα και το Reworks και για τους Pan-Pot, Ellen Allien και Art Department. Στο Reworks θα παρουσιάσουν τις δικές τους μουσικές προτάσεις και χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι ένα από τα highlights της φετινής διοργάνωσης.

Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι αυτή του Daniel Miller, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος πίσω από την Mute Records, το σπίτι των Depeche Mode, Goldfrapp, Moby… θεωρείται ως ένας από τους πρωτεργάτες της techno-pop σκηνής. Στο Reworks θα παρουσιάσει ένα ειδικό σετ που θα συζητηθεί.
H χαρισματική Nastia έχει καταφέρει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να είναι κεντρική φιγούρα στον χώρο της house & techno μουσικής. Διατηρώντας το δικό της μοναδικό στιλ, η μουσική της δυναμική περικλείει τα πάντα από booty bass & ghetto και Chicago house, μέχρι βαθιά techno. Ακριβώς αυτό… θα παρουσιάσει στη πρώτη της εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, στο φετινό Reworks.
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και o Mano Le Tough με τον γεμάτο ρυθμό ήχο του και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστος.
To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Rival Consoles, Maher Daniel και Clevelant, ονόματα τα οποία απασχόλησαν την σκηνή μέσα στην χρονιά.
Όσο για τα πρώτα ονόματα της αντίστοιχης ελληνικής σκηνής είναι οι:
Ιson / Actor One, Μr.Statik, Larry Gus, Darktom & George Adi, DreaMachinery, Giganta κ.α

Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks Festival συνεχίζει να είναι παρών για 11η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που εντάσσει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις. Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 4 ημέρες από τις 17 μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με μότο και φέτος το… «We Define our Future»

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματα της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς, αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό για τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.
Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Στην ουσία, το 11ο Reworks Festival καλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη, πέρα από κάθε διάκριση… να γίνουν ένα.

Tιμές εισιτηρίων:
Εισιτήριο τριημέρου (18 /9 Block33 / 19/9 MYLOS / 20/9 MET HOTEL): 55 ευρώ (περιορισμενος αριθμος) / Early Bird 50 ευρώ (περιορισμένος αριθμός 500 εισιτήρια)

Εισιτήριο διήμερου (18/9 Block33 -19/9 MYLOS): 35 ευρώ

Μονοήμερο εισιτήριο Σαββάτου 19/09 MYLOS: 20 ευρώ

Τα εισιτήρια 3ημέρου και 2ημέρου έχουν εξαντληθεί.
Πλέον διαθέσιμα υπάρχουν τα εισιτήρια ημέρας για το Σάββατο 19/09. Η διάθεση τους συνεχίζεται από τα σημεία προπώλησης.

Προπώληση εισιτηρίων:
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα www.viva.gr

Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής μεταφέρονται στον ΜΥΛΟ, για μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.reworks.gr

RWS-MAIN-POSTER-WEB-FINAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REWORKS 2015 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΔΗΜΟΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ REPUBLIC 100.3!