Street Art Festival Thessaloniki 2015

Περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες της μουσικής, του χορού, του graffiti, του comic, του animation, των εικαστικών και πολλών ακόμα τεχνών από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στις 15 και 16 Ιουνίου στο Street Art Festival (SAF), το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας της Θεσσαλονίκης και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.

Για δύο ημέρες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την οργανωτική ευθύνη της ομάδας του SAF και της ΔΕΘ-Helexpo, το διαφορετικό αυτό φεστιβάλ θα δώσει τον παλμό της τέχνης του δρόμου, δένοντας σε ένα εκρηκτικό μείγμα τη ζωντανή μουσική, τον χορό, τις εικαστικές παρεμβάσεις, το live graffiti και τα extreme sports σε ένα περιβάλλον δημιουργίας και κεφιού. Με επίκεντρο τη νεανικότητα και την ελευθερία έκφρασης τον Ιούνιο η πόλη θα γεμίσει χρώμα και θα αποτελέσει ένα εκκολαπτήριο ιδεών και τόπο κοινωνικών-καλλιτεχνικών ζυμώσεων.

Το Street Art Festival διοργανώνεται φέτος για τρίτη χρονιά και θα περιλαμβάνει:

-24 ώρες live μουσικής με ένα πλούσιο line up. 12ος Πίθηκος, Βόρεια Αστέρια, Ρόδες United, οι ιστορικοί Active Member στο κλείσιμο της καριέρας τους, οι Αμερικάνοι θρύλοι του Hip Hop Sick Jacken (Psycho Realm), Slaine (La Coka Nostra) και τέλος οι hip hop funkers Herbaliser Full Band είναι μερικά από τα ονόματα που για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο φετινό SAF θα μοιραστούν την ίδια σκηνή.
-Πάνω από 50 graffiti/street artists, σε περισσότερα από 100 μ. τοίχου σε live action.
-Σεμινάρια και workshops για τους λάτρεις του  Comics και της γλυπτικής φιγούρας, του Animation, του Beatmaking-DJ Scratching, του Skate, του Inline, του BMX.
-Μια μοναδική παρουσίαση του καινοτόμου 3D pen που έχει διεγείρει την φαντασία όσων το έχουν παρακολουθήσει! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
-Οκτώ διακεκριμένους δασκάλους χορού σε σεμινάρια, voguing, waacking, new style, hip hop, dancehall από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
-11 ξεχωριστά χορευτικά σχήματα, που θα παρουσιάσουν τις βραβευμένες χορογραφίες τους σε ένα μοναδικό live dance show.
Στις δύο διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 40 παγκοσμίως αναγνωρισμένοι street artists, 30 από τα πιο φρέσκα μουσικά σχήματα της χώρας, ατρόμητοι νέοι-λάτρεις των extreme sports και περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες συναντήθηκαν, συνδημιούργησαν, συγκινήθηκαν.

Παράλληλα, παγκοσμίως βραβευμένες σχολές street dance της Ελλάδας έφεραν τους ρυθμούς από το Las Vegas στη σκηνή του Street Art Festival.
Project manager/creative director της διοργάνωσης είναι ο Αλέξανδρος Μαραντέλος.

Το Street Art Festival Thessaloniki 2015 θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει:

Live Music Shows

-Street Dance Shows

– Graffiti Live Action Show

-Art exhibition

-Skate, bmx, inline Shows/Workshops

– Art Installations

– Workshops / Seminars

Το 2ο Street Art Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, διοργανώνει στις 15 και 16 Ιουνίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, η ΔΕΘ-Helexpo μαζί με την ομάδα του SAF.
Ένα διήμερο γεμάτο μουσική, χορό, χρώμα και τέχνη περιμένει το κοινό της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15 και τη Τρίτη 16 Ιουνίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 24 ώρες liveμουσικής, 50 graffiti/street artists, σεμινάρια και workshops για τους λάτρεις του χορού, του Comics και της γλυπτικής φιγούρας, του Animation, του Beatmaking-DJ, Scratching, του Skate, του Inline, του BMX και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Μουσική-συναυλίες, χορός, street art, live graffiti, εικαστικές παρεμβάσεις, σεμινάρια και πολλές ακόμα δράσεις προσκαλούν τους νέους της Θεσσαλονίκης σε ένα διήμερο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

SAF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIVE MUSIC SHOWS – ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
————————————————————————-
14.30-17.00 Dj Music Sets
17.00-17.45 I.T.
18-18.45       T.I.TS (Turntablists)
19.00-19.40 Pelina
19.40-20.00 Dance Shows: Beast Mode ft. Slap Weh Unity, Academy of Kids, Young Lips Mafia
20.30-21.30 12oς Πίθηκος ft. Black Out Crew
21.45-23.00 Βόρεια Αστέρια
23.00-23.30 Dance Shows: Local Heroes, Omega Crew, Mother Funkerz, Twerk Sum
23.30-1.00 Sick Jacken (Psycho Realm), Slaine (La Coka Nostra), Danny Diablo (Skarhead)

LIVE MUSIC SHOWS – ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
————————————————————————-
14.30-17.00 Dj Music Sets
17.00-17.30 Ηλιοδρόμιο
17.45-18.15 Kazoo full band
18.30-19.00 Skg’s Dub Finest
19.00-19.45 Κing Medicine
Dance Shows: Jafrican Ting Crew, The Manzins Company, Waack Madnness
20.15-21.30 Ρόδες United
Dance Shows: Extravadance Crew, Asters(AA Crew), DramaQueens
21.45-23.15 Active Member
23.30-1.00 Herbaliser Full Band ft Rodney P

saf2

 

 

 

 

Graffiti Live Action – 15 & 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
————————————————————————-
Περισσότεροι από 40 graffiti artists από Ελλάδα και εξωτερικό, 300 spray cans, 3 διαφορετικές επιφάνειες.Το βάψιμο ξεκινάει από τις 12 το πρωί και τις 2 ημέρες.

Line-up: Zeus40, Rota, Apset, Jasone, Nade, Nastwo, Rino, Rasel, Stamatis Laskos, Same84,Think, Artez, Kas, Insane51, Poiz two, Slipy, Skitsofrenis, Freakasso, OneBran, Mambo team, Ashos, Bipolar, FBI crew, Janse, TLSER, Daver, Theano G, Lekό, TZΡΣ, Rea-lly? Team, Koko Dm, Dizi, Dane, Sorc, Pars, Dem

ART EXHIBITION – 15 & 16 IOYNIOY
————————————————————————-
Μια οργανωμένη έκθεση από εικαστικούς καλλιτέχνες.Γλυπτική, ζωγραφική ready made installations παρουσιάζονται στο Περίπτερο 2 της Helexpo από τις 12.00 έως τις 24.00

Καλλιτέχνες:Ηλίας Αντωνίου
Ιάκωβος Αργυρόπουλος,Νικόλαος Αρζουμανίδης ,Ηλίας Βασιλός,Τάσος Βασιλός,Κατερίνα Βουλγαρίδου,Αναστασία Γιοβάνογλου,Γκάλκιν Ευγένιος,Εύη Ζαμπέλη,Μαρία Ζησοπούλου,Σωτηρία Ζορμπά,Ειρήνη Θεοδωρίδου,Ανέστης Ιωάννου,Χαρίκλεια Κεράστα,Δημήτρης Κόκορης,Κων/νος Κολέτσος,Αντριάννα Κουταλιανού,Γιώργος Κόφτης,Κωνσταντίνα Κρικζώνη,Κική Κύρμου,Βασίλης Λαζαρίδης,Χρήστος Λαχανάς,Όλγα Μαρία Μάγκελ,Τάσος Μανιατόπουλος,Γιούλη Μάντζου,Αλέξανδρος Μουδιώτης
MAKE,Ελεάνα Μπαλέση,Κων/νος Μπαχαρίδης ,Χρύσα Παναγιωτίδου,Ελένη Παπαδοπούλου,Κωνσταντίνος Παυλίδης,Ιάσονας Πετράς,Σάμη Ρώμης,Μαργαρίτα Σουλεϊμάν,Δημήτρης Τζικόπουλος,Γεωργία Τσακίρη,Φώτης Τρασανίδης,Ελένη Τσιμίδου ,Ζωή Φιλίππου,Σταύρος Χατζηιωαννίδης,VT4D

ART INSTALLATIONS – 15 & 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
————————————————————————-
Εικαστικές παρεμβάσεις real time in the making στο χώρο του φεστιβάλ.

SK8, BMX, INLINE SHOWS-WORKSHOPS – 15 & 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
————————————————————————-
Όλοι ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Δυναμικά shows από δυνατούς riders σε ράμπες.Διαδραστικά σεμινάρια για αρχάριους και μικρά παιδιά.Όλη μέρα.

Aκαδημίες skateboarding

Bmx-Skate-Inline shows by NorthPark & Propaganda
————————————————————————-

WORKSHOPS – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
————————————————————————-
Όλα τα workshops θα είναι ανοιχτά προς το κοινό και θα πραγματοποιηθούν στη Corona της Helexpo στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό στείλτε μας άμεσα το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό εισιτηρίου στο παρακάτω e-mail: info@streetartfestivalthessaloniki.com

*Τα workshop comics και μικρογλυπτικής καθώς και το animation είναι εντελώς δωρεάν.

WORKSHOPS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -15 ΙΟΥΝΙΟΥ
————————————————————————-
10.00-13.00
Animation Workshop – Τσιμπέρης Άγγελος

Φέρε το laptop σου, πάρε μέρος, θα είναι ένα και θα είναι sold out για αυτό δήλωσε συμμετοχή στέλνοντας μας το ονοματεπώνυμο σου.
————————————————————————-
13.15-14.45
3D PEN-3Doodler – Κώστας Παυλίδης

Πρόκειται για το πρώτο στυλό 3D εκτύπωσης στον κόσμο που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε σε 3 διαστάσεις με θερμαινόμενο πλαστικό νήμα, το οποίο ψύχεται σχεδόν αμέσως σε μια συμπαγή, σταθερή δομή. Θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε, είτε πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο, ένα αρχιτεκτονικό μοντέλο, διακοσμήσεις, ή ακόμα και κοσμήματα.
————————————————————————-
15.00-16.00
Choreography Μαντώ Νόστη

Η πρώτη ομάδα waack στην Ελλάδα, οι Waack Madness, οφείλουν την ύπαρξη τους στην πολυτάλαντη Μαντώ. Μέλος των Loonabeats Crew και των Drama Queens, συμμετείχε στην εκπροσώπηση της χώρας μας στο World Hip Hop Championship στην Αμερική 2 φορές, διδάχτηκε στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη από τους καλύτερους του είδους και πολλές αγωνιστικές ομάδες της Θεσσαλονίκης οφείλουν την πορεία τους σ’αυτήν.
————————————————————————-
16.15-17.45
Choreography Mecnun Giasar

To παγκόσμιο φαινόμενο η Mecnun Giasar από τη Γερμανία, με το πολύπλευρο ταλέντο και το φλογερό ταπεραμέντο είναι κριτής του Hip Hop International και του Wοrld of Dance, διδάσκει στις μεγαλύτερες διοργανώσεις και τα πιο διάσημα camps σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο, και τα videoprojects του στο youtube γίνονται viral σε λίγα μόνο λεπτά.
————————————————————————-
18.00-19.00
Choreography-Joseph Tsosh & Νατάσα Καρσανίδου

Η Νατάσα Καρσανίδου είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας MotherFunkerz και συμμετείχαν
στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση «WOD France 2015» εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Έχει παραδώσει σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και Κύπρο με μεγάλη επιτυχία.
————————————————————————-
19.15-20.15
Hip-Hop Choreography-Μαριλένα Μαούνη

Η Μαριλένα Μαούνη είναι χορογράφος και μέλος των V-vibes, μίας απο τις πρώτες ομάδες χιπ χοπ χορού στην Ελλάδα με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.Διδάσκει τόσο σε ερασιτεχνικά όσο και σε αγωνιστικά τμήματα στις μεγαλύτερες σχολές της Θεσσαλονίκης
————————————————————————-
20.30-21.30
Twerk Worskhop- Γιώτα Πουλίδου

H Γιώτα, από τις πρώτες δασκάλες twerk στην Ελλάδα, κινείται στα χορευτικά δρώμενα από μικρή ηλικία συμμετέχοντας με αγωνιστικές ομάδες σε μεγάλες διοργανώσεις hip hop και dancehall και θα βρίσκεται μαζί μας για να μας για ένα μοναδικό workshop.

WORKSHOPS Πρόγραμμα – 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
————————————————————————-
11.00-13.00
Comics και Μικρογλυπτικής – Comink

Η 9η Τέχνη σε μια διαδραστική παρουσίαση. Σου παρέχουμε τα χρώματα, φέρε το sketchbook σου και μάθε νέες και πειραματικές τεχνικές.
————————————————————————-
13.15-14.15
New Style Hip Hop- Νίκος Αράπης

Ο Νίκος Αράπης έχει χορογραφήσει shows σε Αθήνα, Μύκονο , Σαντορίνη και Κρήτη και ανήκει στην ομάδα Υoung Lips Mafia. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορους διαγωνισμός στο εξωτερικό και έχει διακριθεί . Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σε ένα workshop μιας ώρας New Style Hip Hop.
————————————————————————-
14.30-15.30
Εxperimental Cont/rary Αντωνία Πιτουλίδου

Η Αντωνία Πιτουλίδου, απόφοιτη μετ’επαίνων της επαγγελματικης σχολής μπαλέτου Καφαντάρη, κατακτά βήμα βήμα τον χώρο του σύγχρονου χορού με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έχοντας στο ενεργητικό της πολλαπλά χρυσά μετάλλια τόσο ατομικά όσο και με την ομάδα της The Manzins, συνεχίζοντας να κατακτά πρώτες θέσεις με τις ομάδες που προπονεί και ετοιμάζοντας video projects και shows που μαγεύουν το κοινό.
————————————————————————-
15.45-17.15
Dancehall – Andre Cosmic

Ο Αndre Cosmic, διάσημος σε όλες τις dancehall κοινότητες ανα την υφήλιο, έρχεται απευθείας απο τη Jamaica και το Street Art Festival είναι μέρος της παγκόσμιας του περιοδείας. Μέλος της Elite Team και συνεργάτης της κορυφαίας Latonya Style, αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του είδους και τα μαθήματά του γίνονται sold out σε χρόνο μηδέν.
————————————————————————-
17.30-18.30
Bimboy Voguing – Μάριος Μιλτιάδου

Ιδρυτής και χορογράφος των ομαδών Bimboy’s Drama Queens, Drama Unicorns, Drama Μinions, DraMajesties, The House of Drama . Χορογράφος στα megacrews Joint Forces, Civil Lies, Local Heroes (πρώτες θέσεις ΗΗΙ 2013, 2014, 2015).
————————————————————————-

18.45-20.30
Beat making/TurnTablism-Dope Beat Studios Tzasper, Raz, Kid Stretch

Παραγωγές »ξυράφια», τεχνικές σύνθεσης και χρήσης μηχανημάτων από τα πιο φρέσκα χέρια στην Ελλάδα. Θα είναι ένα. Cuts, mix, technics, νέοι τρόποι και στυλ. Θα είναι ένα.

—————————-ΕΓΓΡΑΦΕΣ-——————————

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια κάντε προεγγραφή στέλνοντας με email το Ονοματεπώνυμό σας, το σεμινάριο που θέλετε να παρακολουθήσετε και τον αριθμό εισιτήριου σας στο :
info@streetartfestivalthessaloniki.com

Τονίζουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό καλό θα ήταν να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας πριν το φεστιβάλ. Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στα workshop και δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή από πριν καλό είναι να δείτε εάν υπάρχουν κενές θέσεις κατά την ώρα προσέλευσης σας στον χώρο.

————————-—–ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-——————————

Προπώληση : Oneday 9€ | TwoDay 15€

Ταμείο: OneDay 12€ | TwoDay 20€

Σημεία προπώλησης:

-Tickethouse

-Stereodisc

-Art House gallery bar Thessaloniki

-Undergroundskate Shop (Ναυαρίνου & Αγ. Σοφίας)

-thermaikos bar

-The Small Kalamaria

-ProDancers Studio

-Dancecool Studio

-Asters Thessaloniki

-Academy Of Dance

————————————————————————-
Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνονται όλες οι δράσεις και οι συναυλίες του φεστιβάλ καθώς και η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια/workshops με το
ίδιο εισιτήριο!
Στο χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε μπαρ που θα σερβίρει ποτά, αναψυκτικά, νερό , energy drinks καθώς και θα μπορείτε να αγοράσετε ζεστή pizza.
Με κάθε εισιτήριο έχετε -10% έκπτωση στα καταστήματα Underground και με τον κωδικό που αναγράφεται στο πίσω μέρος του εισιτηρίου »Saf15» -10% έκπτωση στο www.skateshop.gr !!
————————————————————————-

SAFPROGRAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 & 16 ΙΟΥΝΙΟΥ – SAF 2015

Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 10:00 και θα ολοκληρώνεται στις 00:00.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του SAF Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση: www.streetartfestivalthessaloniki.com

Experience the Vibe!
Be a part of it!

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ REPUBLIC 100.3