«Ο Ποιητιτής και το μυστικό της Εντροπίας»

«Ο Ποιητιτής και το μυστικό της Εντροπίας»
από την ομάδα παιδικού θεάτρου «Σκοινί-Κορδόνι»

Ο «Ποιητιτής»,ο κωμικός παραμυθάς μας που ρωτάει όλο «ΤΙ;», έρχεται να πει στα παιδιά μια νέα ιστορία γεμάτη από ονειρικά ταξίδια, έμπρακτη αγάπη, αγωνία και κωμική διάθεση, «Το μυστικό της Εντροπίας». Σε ένα σφαλιστό σπίτι, στην πόλη Εντροπία, ζουν κλεισμένοι εδώ και δέκα χρόνια η νεαρή κόμισσα Ρίτα Ρουτίνια και ο υπηρέτης της ο Αλφόνσο. Πίσω από τα κλειστά παράθυρα και τις πόρτες περνούν τη ζωή τους επαναλαμβάνοντας την ίδια μέρα ξανά και ξανά, περιμένοντας την επιστροφή των γονιών της Ρίτας, του κόμη και της κόμισσας… Τίποτα δεν αλλάζει και τα όνειρα μένουν ανεκπλήρωτα, ώσπου μια πολυταξιδεμένη και παρεξηγημένη μαύρη γάτα καταφέρνει να τρυπώσει στο σφαλιστό αρχοντικό! Μπορεί άραγε μια γρουσούζα γάτα να φέρει τύχη στο παράξενο αυτό δίδυμο;
           «Ο Ποιητιτής και το μυστικό της Εντροπίας» είναι ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι για την υπομονή, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαφορίας και τη λύτρωση που φέρνει η αγάπη και το ενδιαφέρον. Αντιρατσιστικά μηνύματα, γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και εμψύχωση των παιδιών να υπερασπίζονται, να σέβονται, να μαθαίνουν από τη διαφορετικότητα. 
Πριν αρχίσει η παράσταση τα παιδιά γνωρίζονται με τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους και προετοιμάζονται για να συμμετέχουν ενεργά στο παραμύθι μαθαίνοντας ρυθμολογικά και ηχητικά μοτίβα μέσα από τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού. Ο θίασος αποτελείται από 4 ηθοποιούς, οι οποίοι αφηγούνται, ενσαρκώνουν τους ρόλους και παίζουν ζωντανά τα τραγούδια της παράστασης με τη συνοδεία κιθάρας, μεταλόφωνου και διάφορων κρουστών οργάνων!
Η παράσταση διαρκεί 1:15’ (20’ εισαγωγή και θεατρικό παιχνίδι και 55’ καθαυτή η παράσταση). Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού όλων των τάξεων.
 
www.skoinikordoni.blogspot.com
 
Συντελεστές:
Κείμενο-σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Μουσική: Θέμις Βελένη
Σκηνικές κατασκευές: Gilles Drag, Θεολόγος Πλακόπουλος
Κοστούμια: Σκοινί-Κορδόνι
Κινησιολογία: Ροδή Βογιατζή
Γραφιστική επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Παραγωγή: Σκοινί-Κορδόνι (Λένα Πετροπούλου – Κών/νος Μελίδης)
Παίζουν: Λένα Πετροπούλου, Πέτρος Μαλιάρας, Ιωάννα Χόρτη, Ζωή Κατσιλέρου 
 
ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 Η ομάδα “ΣΚΟΙΝΙ-ΚΟΡΔΟΝΙ” δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου από το 2006. Τα ιδρυτικά της μέλη της έχουν συνεργαστεί επί σειρά ετών με την Κάρμεν Ρουγγέρη, τη Χ.Α.Ν.Θ, τους πολιτιστικούς συλλόγους των δήμων Συκεών, Πλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, καθώς και με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης είτε ως ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
 
———————
 
Μετά την επιτυχία και την ανταπόκριση που είχε σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς το πρώτο παραμύθι του Ποιητιτή, ¨Η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας¨,ο κωμικός παραμυθάς μας έρχεται να πει μια νέα συγκινητική και ταυτόχρονα κωμική ιστορία,¨Το μυστικό της Εντροπίας¨.
Ο Ποιητιτής έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Β. Ελλάδας και έχει δώσει παραστάσεις για πολλά σχολεία, εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης. Ο Ποιητιτής έχει επίσης παρουσιαστεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Ονειρούπολη Δράμας, την Περιφέρεια Πρέβεζας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, την Παραθινούπολη Δημ.Καλαμαριάς, την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης κ.α.  

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.