50α ΔΗΜΗΤΡΙΑ : «Ντυμένοι / Γυμνοί» από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το Χοροθέατρο Οκτάνα

Ο Republic υποστηρίζει την παράσταση  «Ντυμένοι / Γυμνοί – Dressed Undressed» που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των 50ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το Χοροθέατρο Οκτάνα, από την Παρασκευή 2 μέχρι και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 21:00, στα Σφαγεία.

25 Χρόνια Κωνσταντίνος Ρήγος / Οκτάνα Χοροθέατρο

Από το 1990 που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Ρήγο μέχρι σήμερα, το Χοροθέατρο Οκτάνα αποτελεί βασική δημιουργική διέξοδο του χορευτή-χορογράφου, που έχει συνεργαστεί με τους πιο διακεκριμένους πολιτιστικούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει δουλέψει με περισσότερους από 30 δημιουργούς.

Στο έργο “Dressed Undressed”, πρωταγωνιστές είναι δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σε έναν χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους.

Οι δύο ερμηνευτές, Τάσος Καραχάλιος και Γιάννης Νικολαΐδης, ως απόγονοι του Κάιν και του Άβελ και κληρονόμοι του προπατορικού αμαρτήματος, αγωνίζονται να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δεν χωράει και τους δυο. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ρήγος δίνει ξανά τροφή για σκέψη με μια παράσταση που λειτουργεί ως εσωτερική αναζήτηση και περιπλάνηση στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται μέσα μας.

Μέσα από τη διεκδίκηση των ρούχων και την αντιπαράθεση του γυμνού και του ντυμένου, «μεταμφιεσμένου», σώματος, επιδιώκεται η απόκτηση μιας αληθινής ταυτότητας, η επανεύρεση του χαμένου εαυτού, που ισοδυναμεί με την ανακάλυψη του χαμένου Παραδείσου.

Πρώτη παρουσίαση 28 Δεκεμβρίου 2009, αίθουσα Ισμήνη, “ΘΕΑΤΡΟΝ”
Διεθνή Φεστιβάλ:
20/4/11 Λιουμπλιάνα, Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού
16/11/11, Mes de danza Sevilla
22/7/12, Teatri di vita, Cuore di Grecia Bologna

Δημιουργία, Χορογραφία, Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος
Ερμηνεύουν: Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαΐδης
Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
Διεύθυνση και εκτέλεση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος
Παραγωγή: Χοροθέατρο Οκτάνα / 50α Δημήτρια

Dressed Undressed from Konstantinos Rigos on Vimeo.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 18 ετών.

Τιμές εισιτηρίων:  Προπώληση 12€, 10€ (νεανικό), Ταμείο 14€

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ REPUBLIC!