Cayetano

Ζητήσαμε από τον Cayetano να μοιραστεί μαζί μας στιγμές από την πορεία του. Τι έκανε την πρώτη φορά που άκουσε κομμάτι του στο ραδιόφωνο, πώς ένιωσε στην πρώτη του συναυλία με την μπάντα, ποιο τραγούδι τον συγκίνησε περισσότερο και ποια ερώτηση δεν του έχει κάνει ποτέ κανείς; (σσ: η αλήθεια είναι ότι του θέσαμε εμείς τις ερωτήσεις διότι δεν του αρέσει να περιαυτολογεί).

Σωτήριο έτος 1996, είσαι 19 ετών, κυκλοφορεί το πρώτο μου άλμπουμ με το γκρουπ «Στρογγυλό κίτρινο». Θα θυμάμαι την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του γιατί…
…ήταν όλα γύρω τόσο φωτεινά και χαρούμενα! Συμμετείχα σε δίσκο και μάλιστα σε μια εποχή που το ίντερνετ, τα downloads και λοιπά τεχνολογικά θαύματα φάνταζαν πολύ μακρινά. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα σε λίγες γραμμές.

Φεύγω για Ισπανία το 1999. Αυτό που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση με το που πάτησα το πόδι σου εκεί είναι…
…η μυρωδιά! Για έναν περίεργο λόγο, η Βαρκελώνη μυρίζει πολύ ιδιαίτερα. Έγραψα κάποτε για το κομμάτι “Red Winter” ότι ειδικά ο βαρκελωνέζικος χειμώνας “μυρίζει κομμουνισμό”. Επίσης, εντύπωση μου προκάλεσε και ο δημιουργικός οργασμός της πόλης εκείνη την περίοδο. Όταν ακόμη τα ενοίκια ήταν σχετικά φθηνά και οι καλλιτέχνες συνέρρεαν από όλη την Ευρώπη. Πριν γίνει δηλαδή η πρωτεύουσα των διαφημιστών.

Κυκλοφορεί το «Mr. White» ενώ ζω στη Βαρκελώνη, οι φίλοι μου στην Ελλάδα σου στέλνουν με SMS ότι…
…θέλουν να με επισκεφτούν και να κανονίσω το πρόγραμμα μου προκειμένου να τους φιλοξενήσω. Αγνοούσαν το project και μαζί με αυτούς και ο υπόλοιπος πλανήτης.

Έρχεται το 2006, με το άλμπουμ «Focused» και τα κομμάτια μου παίζουν σε πολλά ραδιόφωνα. Η πρώτη φορά που ακούω κομμάτι μου, είμαι στο αυτοκίνητο και νιώθω περήφανος είναι…
…ένα πρωινό του Απρίλη που, τριγυρνώντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για δουλειές, με ακούω στον Republic 100.3 από την Ντέμη Παπαδοπούλου. Μέχρι να το συνειδητοποιήσω μου πήρε αρκετό χρόνο. Μετά η ημέρα μου έγινε υπέροχη!

Υποψηφιότητα για το «Prix Radiophonie», πρώτο βραβείο για την ταινία «Herr Holger», η Mathematical Expo του Βερολίνου επέλεξε το τραγούδι «Mathematical Sorrow» ως επίσημο μουσικό της θέμα, τρεις ξεχωριστές στιγμές, αυτή που είναι πιο σημαντική για εμένα είναι…
…κάθε μία είναι και μια εξαιρετικά υπερήφανη στιγμή. Αν θα έπρεπε όμως να επιλέξω, θα ήταν τα γαλλικά “Prix Radiophonie” όπου και είχα την τιμή να βλέπω το Cayetano δίπλα στα ονόματα της Cesaria Evora και του Manu Dibango. Κάθε φορά που το σκέφτομαι μου φαίνεται και πιο τρελό.

Το «The big Fall» σημειώνει τεράστια επιτυχία. Το κομμάτι που σε συγκινεί περισσότερο (και γιατί) είναι…
…το “Paint My Day (With Black”). Εσκεμμένα στο κλείσιμο του άλμπουμ, γι’ αυτούς που θα άντεχαν να το ακούσουν ολόκληρο και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι. Κομμάτι αφιερωμένο σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που μας άφησε νωρίς. Κι αν θέλεις να ξέρεις, αυτό δεν το έχω ξαναπεί πουθενά!

Περισσότερα για τον ταλαντούχο Cayetano μπορείς να μάθεις και να ακούσεις
στο  official website του, http://www.cayetanomusic.com/
στη Fan Page του https://www.facebook.com/CayetanoMusic
και στο SoundCloud. https://soundcloud.com/cayetano


Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο publiSHIT magazine

http://publishitmagazine.gr/cayetano-on-fire/