Σχημάτισαν το σύμβολο της ειρήνης για τον Τζον Λένον

 Αν ζούσε ο Τζων Λέννον στις 9 Οκτωβρίου 2015 θα ήταν 75 ετών. Η Yoko Ono θέλησε να γιορτάσει την 75η επέτειο από τα γενέθλια του θρυλικού “Σκαθαριού” με ένα ειδικό event στο Central Park της Νέας Υόρκης που έγινε στις 6 Οκτωβρίου.Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην ανατολική πλευρά του Central Park και σχημάτισαν το μεγαλύτερο σύμβολο της ειρήνης στα χρονικά, μάλιστα, είναι πιθανόν να μπει και στο βιβλίο Guinness.

Η Yoko Onο είχε κάνει την ανακοίνωση από το Imagine Peace Tower, τον πύργο στη μνήμη του Lennon που βρίσκεται στο Reykjavík της Ισλανδίας. Στην οποία ανταποκρίθηκαν φίλοι των σκαθαριών, άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μερος, όλοι μαζί συνεργάστηκαν προκειμένου να σχηματιστεί η μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα για την ειρήνη.

lenon1

 

We want the world to be a better place!

Αν και η είσοδος στο event ήταν ιφυσικά ελεύθερη, όποιος ήθελε μπορούσε να κάνει χρηματικές δωρεές, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο «John Lennon Educational Tour Bus», μία μη κερδοσκοπική οργάνωση/εγκατάσταση που παρέχει σε μαθητές, μέσα υψηλής ποιότητας ηχογράφησης ήχου, εικόνας και βίντεο. Το John Lennon bus πηγαίνει στα σχολεία της Αμερικής και προσφέρει συμβουλές σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική.