«Κολλήσαμε» με τα γραμματόσημα βινυλίου που παίζουν μουσική!

Συνήθως έχουν σχήμα ορθογώνιο, είναι τετράγωνα ή μακρόστενα, χρωματιστά και … οδοντωντά στις άκρες τους. Φέρουν εικόνες από διάσημα πρόσωπα ή μέρη και έχουν πολλούς και φανατικούς που εκτός από το να τα γλύφουν για να τα κολλήσουν, τα συλλέγουν μανιωδώς!

Το 1972, το Μπουτάν κατασκεύασε αυτά τα απίστευτα γραμματόσημα βινυλίου που επικολλούνται στους φακέλους αλληλογραφίας και αφού «το πάνε το γράμμα», παίζουν κανονικά ως δισκάκια στο πικάπ.

Η καινοτομία αυτή, όπως και η σειρά των καρτ – ποστάλ που παράγονται στην Αυστρία, είναι μία έξυπνη κίνηση από πλευράς του Μπουτάν να προσελκύσει τουρίστες, να διαφημίσει την χώρα και την κουλτούρα της.

Το Μπουτάν συνορεύει προς Βορρά με την Κίνα, και προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις με την Ινδία.
Η βόρεια πλευρά της χώρας βρίσκεται στις παρυφές των Ανατολικών Ιμαλαΐων και εκεί συναντώνται αλπικά λιβάδια και παγωμένες βουνοκορφές και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στα ψηλότερα σημεία.
Στο κέντρο της χώρας τα Μαύρα Όρη περικλείονται από δύο ποτάμια συστήματα: το Mo Chhu και το Drangme Chhu. Ανάμεσα στις κορυφές τους – που κυμαίνονται από 1.500 έως 2.700 μ σε ύψος – ορμητικά νερά έχουν σκαλίσει φαράγγια στα χαμηλότερα σημεία των πλαγιών.
Αυτές είναι μερικές από τις πληροφορίες που θα ακούσετε με «αμερικάνικη» προφορά εάν βάλετε στο πικάπ το ένα γραμματόσημο, αυτό με το πεζό κείμενο για την ιστορία της χώρας, ενώ ξεκολλώντας ένα άλλο γραμματόσημο -βινύλιο και τοποθετώντας τη βελόνα του πικάπ πάνω του, θα ακούσετε τον εθνικό ύμνο του Βασίλειου του Μπουτάν.

Δυστυχώς, αν θέλετε να αποκτήσετε αυτά τα βινύλια – διαμαντάκια, θα πρέπει να έχετε … βαθιές τσέπες.  Στο e-bay ένα σετ με αυτά τα γραμματόσημα, κοστίζει 495$, τιμή που θα προσελκύσει μόνο τους διψασμένους συλλέκτες γραμματοσήμων και τους φανατικούς λάτρεις του βινύλιου.

[SLGF id=5531]