Το «Shades of Blue» της Eska στην εκπομπή της Έλενας Αγγελίδου

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι,  στην εκπομπή της Έλενας Αγγελίδου, θα μεταδοθεί για πρώτη φορά από τον αέρα του Republic 100.3, το «Shades of Blue» μέσα από το ντεμπούτο – και ομώνυμο – άλμπουμ της Eska.

Το «Eska» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 από την Νaim Edge, ενώ τη διανομή στην Ελλάδα έχει η A & N Records. Θα το βρείτε σε CD και βινύλιο σε όλα τα καλά καταστήματα μουσικής και βιβλιοπωλεία. Την παραγωγή του album έχουν αναλάβει η Eska μαζί με τους Matthew Herbert, Louis Hackett και David Okumu, με το «Shades of Blue» να έχει ξεχωρίσει ως πρώτο single.

eska1Η πρώτη μόλις δισκογραφική δουλειά της υπέροχης αυτής νέας τραγουδίστριας συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις υποψηφιότητες για MERCURY PRIZE «καλύτερο άλμπουμ του 2015».

H Eska Mtungwazi γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε, μεγάλωσε όμως στο Lewisham, στο νότιο Λονδίνο και παρακολούθησε μαθήματα στο The Conservatoire του Blackheath.  Διαθέτει μία μοναδική φωνή που την κάνει ξεχωριστή, αποτελώντας σήμερα μία από τις σημαντικότερες νέες τραγουδίστριες  της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Gilles Peterson την περιγράφει ως «possibly my favourite singer from the UK», ενώ αρκετοί βρίσκουν ομοιότητες με τα falsetto του Prince, τη soul φωνή της Laura Mvula και την folk χροιά της Joni Mitchell.

Συνθέτης, παραγωγός, η Eska έχει συνεργαστεί με την Grace Jones, τον Bobby McFerrin και τους Ζero7 και την Cinematic Orchestra.

Μερικές κριτικές :

eska22“So distinctive and confessional is ESKA’s voice that she’s created a British pastoral music that defies classification.” – Uncut Magazine

“It’s a musical realisation that is well overdue, sure, but it’s also enchanting and graceful, featuring songcraft that other artists take two or three records to achieve.” – The 405

‘A passionate and emotionally gripping album from a bold and versatile writer and performer’ – Judging Panel

Αυτή την εποχή περιοδεύει για να προωθήσει το δίσκο της, αλλά ήδη σκέφτεται και προετοιμάζει τα επόμενά της βήματα.

Το videoclip του «Shades of Blue» είναι εντυπωσιακό από καλλιτεχνικής άποψης. Το σκηνοθέτησαν οι Jordan Copeland και Yan Murawski.